Om Mångfaldsveckan

Varför ha en mångfaldsvecka när arbetet sker året runt? Syftet med Mångfaldsveckan är att visa på mångfaldens betydelse för invånarna och Helsingborg under en vecka.

Vad?

Vi ville skapa ett initiativ där invånare och organisationer har möjlighet att delta med olika aktiviteter, små som stora, som visar mångfalden och hyllar denna. Mångfald för oss betyder människors lika rätt och värde ständigt, därför vill vi visa att vi är många som står upp för de mänskliga rättigheterna och ser möjligheterna med ett öppet och kreativt samhälle.

Hur?

Mångfaldsveckan bygger på att en mängd aktörer engagerar sig och arrangerar programpunkter. Exempel på arrangemang kan vara en föreläsning, teater-föreställning, idrottsaktivitet, manifestation eller annat med koppling till temat. Arrangemanget ska rikta sig till en öppen publik. Tillsammans kan vi visa upp en bredd av aktiviteter som kan synliggöras, upplevas och bidra till inspiration.

Om du vill ta del av tidigare års program finns det här (listor med tidigare års program). Nytt för 2018 är att Stadsbiblioteket kommer att vara nav för veckan. Där finns lokaler att använda för arrangemang. ). Här hittar du mer information om hur du gör för att arrangera något under Mångfaldsveckan.

När?

Vecka 38, 17-23 september 2018 kommer det att bubbla av aktiviteter för att hylla mångfald i Helsingborg.

Vem står bakom?

Mångfaldsveckan har en samordnande administratörsgrupp som består av representanter från Antidiskrimineringsbyrån HelsingborgSensusMedborgarskolan Helsingborg, Tillsammans, Lunds universitet Campus Helsingborg och Helsingborgs stad. Gruppens uppgift är att möjliggöra veckan genom att sprida information om veckan, hantera anmälningar till programmet och sprida programmet via hemsida och utskick. Admin-gruppen arrangerar också en invigning av veckan och ansvarar för utvärdering av veckan. Veckans innehåll och programpunkter skapas av de aktörer som vill vara med. Därför ser veckan olika ut varje år!