MASKA

MASKA:s verksamhet har som syfte att försöka återförena familjer som skilts åt genom konflikter eller naturkatastrofer. Målet är att ge dessa människor möjligheten att återupprätta eller behålla kontakten med sina anhöriga samt att få stöd i en återföreningsprocess. Gruppen som jobbar med flyktigfrågor kan också kallas FIA (står för Familjeåterförening, Invandring och Asyl).

Innan Röda Korset initierar ett efterforskningsärende ska det ha gått minst sex månader sedan personen i Sverige hade kontakt med sina anhöriga. För att en efterforskning ska kunna initieras i Sverige krävs att den sökande tillsammans med en migrationsrådgivare eller en frivillig fyller i en efterforskningsblankett och/eller ett rödakorsmeddelande.

Vi som arbetar och startar upp MASKA som frivilliga i Helsingborgkretsen är: Agneta, Kristina, Frida, Lena, Mimi, Stig, Sven och Viveka. Kristina och Sven är frivilligledarna.
Samtliga frivilliga medarbetare har skrivit på en tystnadsförbindelse och har genomgått specialutbildningar

Vi arbetar med efterforskning, rödakorsmeddelanden och resebidrag, informerar om familjeåterförening, kontaktar myndigheter, ger stöd att skriva överklaganden i anknytningsärenden samt erbjuder medmänskligt stöd och råd.

Kontakten till MASKA-gruppen går via Migrationsrådgivarna:
Ring  020-41 50 00 med telefontid tisdag, onsdag och torsdag klockan 09:30–12:00.
Svenska Röda Korsets hemsida
Vårt motto är: familjer får bli hela och vara tillsammans igen.

Arrangör: Röda Korset.
Datum: 22 september
Tid: 18:00–19:00.
Internt arrangemang: Intern möte på Röda korset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *