Mångfaldsveckan

Varför ha en mångfaldsvecka när arbetet sker året runt? Syftet med Mångfaldsveckan är att visa på mångfaldens betydelse för invånarna och Helsingborg under en vecka.

Vi ville skapa ett initiativ där invånare och organisationer har möjlighet att delta med olika aktiviteter, små som stora, som visar mångfalden och hyllar denna. Mångfald för oss betyder människors lika rätt och värde ständigt, därför vill vi visa att vi är många som står upp för de mänskliga rättigheterna och ser möjligheterna med ett öppet och kreativt samhälle.

Hur?

Var och en anmäler sitt arrangemang här. Därefter sammanställs ett gemensamt program för veckan. Exempel på arrangemang kan vara en föreläsning, teater-föreställning, idrottsaktivitet, manifestation eller annat med koppling till temat. Arrangemanget kan rikta sig till en öppen publik eller vara en intern satsning för din personal, dina medlemmar, er skola eller annat. Tillsammans kan vi visa upp en bredd av aktiviteter som kan synliggöras, upplevas och bidra till inspiration.

När?

25 september – 1 oktober kommer det att bubbla av aktiviteter för att hylla mångfald i Helsingborg.

Vem står bakom?

Mångfaldsveckan har en admin-grupp som består av representanter från Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg, Sensus, Medborgarskolan Helsingborg och Helsingborgs stad. Vår uppgift är att möjliggöra veckan genom att arrangera informationsträffar, hantera anmälningar till programmet samt sammanställa dessa på hemsida och i pdf-format. Veckans innehåll och programpunkter skapas av de aktörer som vill vara med. Därför ser veckan olika ut varje år!